Sık Sorulan Sorular
Buradasınız: Anasayfa / Sık Sorulan Sorular
Sık Sorulan Sorular
Firmamız hakkında tüm merak ettiklerinizi aşağıdaki sorular içinde bulabilirsiniz
Prefabrik yapıların üretim ve montaj süresi ne kadardır?
Standart bir binanın üretim süresini normal koşullarda bir haftada tamamlıyoruz. Hava koşullarına bağlı olarak montaj ekiplerimiz, tek katlı yapılarda günlük 20-25 m², çift katlı yapılarda ise günlük yaklaşık 15-20 m² kurulum gerçekleştirebilmektedir. Montaj işlemleri tamamlandıktan sonra, müşterimizin yapacağı ek işlemler ve boyacı ekibimizin devreye girmesiyle bina boyama işlemi, bina metrekaresine bağlı olarak 1 ila 3 gün arasında tamamlanmaktadır. İyi bir planlama ile toplamda 1 ay gibi kısa bir süre içerisinde yeni evinize yerleşebilirsiniz. Precons olarak, hızlı, estetik ve dayanıklı çözümler sunarak yaşam alanlarınızı en kısa sürede hayata geçiriyoruz.
Prefabrik binaların içinde tadilat yapılabilir mi?
**Prefabrik Yapılarda Tadilat ve Destek** Prefabrik yapılar, bulundukları doğal ve iklim koşullarına uygun olarak yapı statiğine göre üretilmektedir. Bu yapılar, statiğini bozmayacak şekilde tadilat işlemlerine olanak tanır. Ancak, herhangi bir tadilat işlemi yapmadan önce mutlaka Precons satış sonrası destek birimimizden bilgi almanız önemlidir. Uzman ekibimiz, yapınızın güvenliğini ve dayanıklılığını koruyarak en uygun tadilat çözümlerini sunmak için her zaman hazırdır.
Prefabrik yapıları en fazla kaç kat yapabiliriz?
Prefabrik konutlar, iki katlı olarak inşa edilebilmektedir. Hafif çelik yapılar ise üç kata kadar çıkabilecek şekilde tasarlanabilmektedir.
Çelik Konstrüksiyon Evler Depreme Dayanıklı Mı?
Çelik konstrüksiyon evler, ana taşıyıcı sisteminde tamamen çelik malzemeler kullanılarak inşa edilir ve bu nedenle deprem dayanımı en yüksek konut modelleri arasında yer alır. Bu evlerde ana taşıyıcı sistemde çelik direkler kullanılırken, dış ve iç duvar bloklarında da çelik konstrüksiyon kullanılmaya devam edilir. Duvar bloklarındaki çelik kullanımı, ana taşıyıcılarla birlikte hareket ederek eve üstün düzeyde deprem güvenliği sağlar. Ayrıca, evin çatı sistemi de tamamen çelik karkaslarla üretilmiştir, bu da yapının genel sağlamlığını artırır.
Çelik konstrüksiyon evlerin ömrü ne kadardır?
Çelik konstrüksiyon evlerin ortalama ömrü 40-60 yıl olarak belirtilmiştir. Ancak, çelik evlerin ömrünün bu süreden çok daha uzun olduğunu rahatlıkla vurgulayabiliriz. Uzun ömürlü konut modeli olarak ABD ve Avrupa ülkelerinde en çok tercih edilen modeller arasında yer alır. Her konut modelinde olduğu gibi, çelik sistemli evlerde de düzenli bakım yapıldığında, evin ömrü kolayca uzun yıllara uzatılabilir. Standart olarak belirttiğimiz bakımlar arasında evin iç ve dış boyası, çatı ve dere bakımı gibi uygulamalar bulunmaktadır. Bu bakımların düzenli yapılması, çelik evlerin dayanıklılığını ve kullanım süresini önemli ölçüde artırır.
İmarsız arsaya çelik konstrüksiyon ev yapılır mı?
Çelik konstrüksiyon evler, kalıcı konut modelleri olarak kabul edildiğinden dolayı ruhsat izni işlemine tabidir. İmarlı arsalara çelik konstrüksiyon ev yapımı için ruhsat izni verilmektedir. Ancak imarsız arsalara inşa edilecek evler genellikle kaçak konut muamelesi görmektedir. Bununla birlikte, imarsız tarım arazilerinde 250 m² büyüklüğü geçmemek kaydıyla yüzde 5 imarla çelik konstrüksiyon ev yapımına izin verilebilmektedir.
Çelik konstrüksiyon ev ruhsatı nasıl alınır?
Çelik konstrüksiyon evlerde ruhsat almak için, mahallelerde ilgili belediyelerin imar müdürlüklerine başvurarak ruhsat alınabilir. Köylerde ise çelik ev ruhsatı için il merkezlerinde bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüklerine müracaat edilmelidir. Çelik konstrüksiyon ev ruhsatı alınacak arsanın imarlı olması gerekmektedir. Çelik ev yapmak istediğiniz arsanın imara açık olup olmadığını Belediye İmar Müdürlüğü veya Tapu Dairesi'nden öğrenebilirsiniz.
Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın